kreativitetsommeditation.blogg.se

Klar!
Nu är stickpåsen klar! 
Det var en bra beskrivning på att göra en påse. Jag modifierade den på mitt eget sätt. Tunikan som jag använde hade två fickor så jag använde dessa till utsidan samt att som snodd tog jag de toffsar som satt i halsringningen samt kantband som halsringningen var kantad med. Jag blev nöjd men jag kunde ha använt strykjärnet, det hade underlättat lite 🙂
 
#Tantkofta
Just nu klipper jag delar till tantkoftas sew-along som blir en stickpåse. 
Jag äger oceaner av tyg, men valde att klippa sönder en tunika som aldrig har passat även om jag sytt om den ett antal gånger, men den kändes trång hur jag än gjorde.. Så nu får den bli en stickpåse istället. Det blir jeanstyg i botten och en gammal gardin som foder.. 
 
Jag har en fundering, jag vet inte hur jag gör för att svara på kommentarerna i bloggen, finns det någon som kan hjälpa?? 
 
Monthly makers
Jag har velat vara med varje månad de har presenterat ett nytt "ämne" men tiden har inte varit på min sida. Men den här gången så lyckades jag delta. Ämnet var Prova något jag aldrig har gjort. Jag valde att göra Temari-bollar. Först läste jag på om det sedan såg jag en massa Youtube videos och sedan så provade jag. Tyvärr har jag inte fotat under arbetets gång men principen är att först skapa en boll (jag tog en bit av en vinkork, lindade med garn och sedan mattrasor och tillsist sytråd) Sedan kom momentet att mäta ut för att få bastrådar som sedan lindade fast. Efter min första boll insåg jag vikten av att bollen MÅSTE vara rund samt vikten av noggrannhet när man mätar ut avstånden. Det är riktigt roligt att göra, och det finns tusentals mönster att linda, jag jobbar nu med den tredje bollen. En sak till jag lärde mig det är att ha en mattrasa i samma färg eller i å f nära den sytråd som man ska linda med, är det olika färger går det väldigt mycke sytråd.. Här är resultatet!